vergrootglasAls enige inwoner van BiedDingen.nl kun jij je voorstellen dat ik al heel wat biedtactieken voorbij heb zien komen. Inmiddels kan ik mezelf een bied-expert noemen en uiteraard wil ik de beste tactieken met je delen. Maar let op, de ene tactiek past beter bij je dan de andere tactiek. Hoe vaker je bied, hoe beter je wordt en hoe meer korting je kunt pakken. Ik hoop dat je iets aan mijn tactieken hebt en uiteraard bepaal jij zelf hoe je biedt. Zet ‘m op!

 

Beginnende vriend

Ik weet nog dat ik net nieuw was bij BiedDingen.nl. Ik was zenuwachtig, had een bezweet pootje en m’n ogen knipperden onregelmatig. Ik weet hoe je je voelt, daarom is mijn tip aan jou: begin met het meedingen bij de Beginners veiling. Je herkent deze veiling aan de letter B in het hoekje linksboven in. Bij deze veiling zit je als beginner het veiligst. Je kunt hier alleen aan deelnemen als je nog nooit iets hebt gewonnen.

Vaak bezitten de experts over veel meer Bied Credits en zullen zij blijven doorbieden tot jouw Bied Credits op zijn en gaan ze er dan vandoor met het product waarop jij hebt geboden. Dat is bij deze veiling absoluut niet aan de orde.

 

Let op! Bij de Biedpakket-veiling kun je extra Bied Credits winnen, die je weer kunt inzetten op het door jouw gewenste product.

 

Schrikbewind

Bij deze tactiek wordt ieder bod overboden. Op die manier schrik je andere bieders af, die daarna vaak afhaken. Let er wel op dat je geen bod neerzet, dat boven je gewenste budget uitsteekt. Dat zou zonde zijn.

 

Overmatig bieden

Je biedt bij deze tactiek op meerdere veilingen tegelijk. Elk bod wordt direct overboden op iedere veiling die op dat moment afloopt. Ook hiermee schrik je andere bieders af en laten de ‘sterkste bieder’ (jij) de veiling kapen.

 

Disciplinetijger

Heb jij veel geduld en een ijzeren wil? Dan is deze tactiek jouw geluksbrenger.  Je wacht totdat het einde van de veiling nadert. Andere bieders zijn op dat moment (bijna) klaar met bieden tegen elkaar. Dan sla jij toe!

Maar pas op, als je in de allerlaatste seconde biedt, kan het gebeuren dat jouw bod niet wordt meegeteld. Dit kan liggen aan een hapering in de verbinding van jouw pc/mobiele apparaat en mijn server. Dat is natuurlijk frustrerend! Ik raad je aan om tot 3 seconden voorafgaand aan het einde te bieden, om teleurstellingen te voorkomen.

 

Golddigger

Heb jij je zinnen vooral gezet op de kostbaarste producten, zoals een LED TV met een winkelwaarde van zo’n €1500,--? Dan adviseer ik je om veel Bied Credits te kopen. Deze zet je vervolgens in op één of twee veilingen, waardoor de kans groter wordt dat jij deze wint. Mocht het nu zo zijn dat je deze veiling(en) helaas niet wint, kun je altijd nog de Bied Credits in mindering brengen op de prijs, waardoor je een hoge korting afdwingt.

Deze tactiek wordt meestal gebruikt in combinatie met mijn hulp, zie Ollybots

 

Ollybots

Je kunt te allen tijde mijn hulp vragen bij het bieden op een veiling. Zodra je de veiling opent die je graag wilt winnen, kun je op die pagina op ‘Olly Helpt ‘ instellen op het gewenst aantal biedingen. Wil je bijvoorbeeld 20 biedingen uitbrengen, dan doe ik dat automatisch voor je. Mocht je de veiling winnen voordat alle 20 biedingen eruit zijn, dan stop ik automatisch! Uiteraard kun je mijn hulp altijd bijstellen of verwijderen.